spinazie – salie – mosterd polenta met pancetta

spinazie-polenta

 

De rit van mijn werk naar huis is al enkele dagen puur genieten.  Genieten van een prachtige zonsondergang waar ik de ganse rit zo goed als onbeperkt zicht op heb.  Ik hou van zulke winterdagen, koud maar zonnig met een prachtig, kleurrijk einde.  Ik ben zelfs een paar keer speciaal een eindje omgereden om een foto te kunnen nemen.  Stilstaan voor een foto op de snelweg is immers niet zo’n goed idee ;-).  Een prachtige zonsondergang staat bij mij hoog genoteerd op de lijst met geluksmomentjes.  Ik geniet daar altijd immens van.  De foto’s die ik al genomen heb van zonsondergangen zijn dan ook al lang niet meer te tellen !

Als ik er daarna dan ook nog in slaag om een eenvoudige maar lekkere maaltijd op tafel te zetten, tja, dan ben ik een gelukkig meisje 🙂 !

Dit gerechtje is een eigen ideetje, eenvoudig, niet baanbrekend maar wel lekker.  En o zo gemakkelijk en snel klaar te maken.  Ideaal dus voor die dagen dat je andere prioriteiten hebt dan koken (foto’s nemen van zonsondergangen bv 😉 ).

polenta

BEREIDING (voor 2 pers) :

Ontdooi om te beginnen 375 gr diepvriesspinazie met room.

Snij 1 witte ajuin en een 15 blaadjes salie zeer fijn.

Bak 100 gr pancetta in een anti aanbakpan en laat deze uitlekken op keukenpapier.  Snij de sneetjes hierna in kleinere stukjes.

Bak in dezelfde pan 2 handvol pijnboompitten tot ze lichtjes kleuren.  Haal ze daarna uit de pan.

Tenslotte bak je de stukjes ajuin, samen met een koffielepel mosterdzaadjes, ook kort in deze pan.

Kook 150 gr polenta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Laat de pot hierna op een zeer zacht vuurtje staan zodat de polenta warm blijft.

Voeg de ajuin / mosterdzaadjes toe aan de polenta, samen met 2 koffielepels graantjesmosterd, de fijn gesneden salie en de spinazie.  Meng alles goed door elkaar.

Serveer met de pancetta en de pijnboompitten.

Wat heb je nodig :

  • 375 gr diepvriesspinazie met room
  • 1 witte ajuin
  • 15 blaadjes salie
  • 100 gr pancetta
  • 2 handvol pijnboompitten
  • 1 koffielepel mosterdzaadjes
  • 150 gr polenta
  • 2 koffielepels graantjesmosterd

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.