tiramisu roomijs

tiramisu roomijs

Het was vandaag De Foute 128 op Q-Music, poetsen gebeurde dus al dansend ;-).  Ik vind dat altijd een zalig dagje vol leuke muziek waar je blij van wordt.  Zelfs de schlagers (behalve de Romeo’s, echt waar ik krijg de kriebels van die “mannen”) worden voor 1 dag getolereerd door mijn oortjes.  Ik denk dat ik dus wel wat calorieën heb verbruikt en zo ruimte heb gemaakt voor een dessertje.

En is er nu iets lekkerder bij drukkend warm weer dan roomijs ? Nee toch ?

Dit recept zag ik afgelopen woensdag bij Galbani, en ik was direct verkocht.  Ik bedoel maar, roomijs én tiramisu gecombineerd ? Komaan, dat kan toch alleen maar lekker zijn ! Ik ben sowieso verzot op de klassieke versie van tiramisu, maar ook op roomijs.  Een combinatie van beide leek me dus de hemel op aarde.

En weet je wat ? Dat is het ook.  Met dit roomijs heb je de typische tiramisu smaak maar dan in een frisse, minder zware versie.

Laat je dus ook gaan, haal alle ingrediënten in huis, maak snel dit roomijs en geniet ervan tijdens de komende eerste zomerdagen.

dsc_0034

BEREIDING (voor 1 ltr romijs) :

Zet 150 ml sterke koffie en laat deze lauw worden.
Meng 250 gr mascarpone met 50 gr suiker en 100 ml volle melk tot een gladde massa.
Hierna giet je er beetje bij beetje nogmaals 100 ml volle melk bij terwijl je blijft roeren zodat het mengsel glad blijft.
Doe er ook 5 eetlepels Amaretto bij, en meng goed.
Dop dan 80 gr lange vingers in de koffie en breek in stukjes.  Deze stukjes meng je onder het mascarponemengsel.
Draai dan het roomijs volgens de instructies van je ijsmachine.  Let op, aangezien hier alcohol in zit heeft het iets langer nodig dan normaal, bij mij was het een 5 à 10 minuten.

Ik heb ook nog goed nieuws voor wie geen ijsmachine heeft.  Je zou dit ook kunnen maken zonder.  Hiervoor moet je het mengsel in een diepvriesdoos scheppen, die je 2 uur in de vriezer zet.  Mix het mengsel dan met een staafmixer goed door en herhaal dit nog 2 keer, telkens om de 2 uur.

Wat heb je nodig :

  • 150 ml sterke koffie
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr suiker
  • 200 ml volle melk
  • 5 eetlepels amaretto
  • 80 gr lange vingers (koekjes)

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.