afgelopen week op Peggy’s Pastime

Hallo iedereen,

Alles Ok ? Hebben jullie een leuke week gehad ?

Het is weeral december, de laatste maand van het jaar. Niet te doen, hoe de tijd vliegt.

2018 staat al om de hoek te loeren … 2018, het jaar waarin Peggy’s Pastime 5 jaar oud wordt ! Jawel, 5 jaar !

5 jaren al waarin ik, met veel ups en downs, probeer om jullie te verrassen met lekkere gerechten. Zoals de volgende …

BLOG 

Ik maakte een voorgerecht dat niet zou misstaan bij een feestmaaltijd …

spruitjes panna cotta met krokante coppa

 

 

 

 

 

 

 

Ik deelde het recept van een lekkere eiersla …

eiersla met courgette, sardines en wasabimayonnaise

 

 

 

 

 

Er passeerde een lekkere puree die met de eindejaarsfeesten zeker zou passen in het (vegetarische) menu …

pastinaak – bieslookpuree met gebakken halloumi

 

 

 

 

 

 

 

En tenslotte deelde ik ook een lekker bijgerecht …

wortelen – rode bieten curry

 

 

 

 

 

 

 

Er stond ook nog een “oudje” op het menu, deze lekkere gehakballetjes

balletjes in tomatensaus met Griekse pasta

 

 

 

 

 

 

 

Tenslotte was het ook nog eens tijd voor mijn favoriete roomijs …

roomijs van zwarte sesamzaadjes

 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

Ik vertelde vorige week al van de Facebook challenge om 7 dagen een zwart – wit foto te posten die iets vertelt over mijn leven.  Wegens tijdsgebrek zijn mijn 7 dagen niet aaneensluitend maar uiteindelijk zullen het er wel 7 worden ;-).

Deze week ging ik verder met dag 4, waarop ik een foto van een bloem deelde omdat ik bloemen gewoon nodig heb.  In de tuin, in huis, bloemen geven mij een goed gevoel.

 

 

 

 

 

 

Voor dag 5 was er een foto van een voordeur van een oud, tamelijk vervallen gebouw.  Ik hou van zulke foto’s, van (delen van) gebouwen die sporen dragen van ouderdom, waar een beetje “een hoek af is”.

 

 

 

 

 

 

 

TOFFE ADRESJES

Over Sint-Niklaas, de stad waar ik woon, kan je veel zeggen, maar niet dat het een hippe stad is.  Het lijkt of ze zo ergens 20, 30 jaar geleden is blijven steken.  Vernieuwing ligt precies moeilijk bij een groot deel van de inwoners.  Toffe, leuke, hippe zaken zijn op 1 hand te tellen.  Alhoewel er zeker wel moeite wordt gedaan de laatste jaren.  Zo kwam er in de Stationsstraat het super toffe Soep & Zoet.  Hier kan je terecht voor een lekkere brunch, lunch, vieruurtje, drankje, … in een gezellige omgeving.  Mijn favoriet daar is de appelmojito.  Echt waar, in de zomer zou ik er elke week langsgaan voor zo eentje.  En als je graag eens een meer hedendaags taartje eet (en hiermee bedoel ik eentje waarvan je mond niet dichtplakt van de zoetigheid), dan is dit ook the place to be.  Gisteren zijn we er nog langsgeweest voor een heerlijk stukje chocoladetaart én een lekkere golden latte.  Kijk maar …

 

 

 

 

 

 

 

Zo, dat was het weeral.

Maak er een leuke werkweek van en tot volgend weekend !

Groetjes,

Peggy

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.