pasta met kikkererwten en puntpaprika in harissa – tomatensaus

Elke zondag duik ik in mijn kookboeken, stel ik een weekmenu op en maak ik mijn boodschappenlijstje.

Elke maandag rij ik dan na het werk naar de supermarkt om mijn voorraad voor de komende week in te slaan.  Dit voorkomt dat ik elke dag tijd verlies met naar de supermarkt rijden en boodschappen te doen.  Nu verlies ik enkel ’s maandags tijd met aanschuiven in de file op weg naar de supermarkt én met aanschuiven aan de kassa achter een rij gepensioneerden die overdag absoluut geen tijd hebben om boodschappen te doen ;-).

Dit betekent natuurlijk dat ik elke maandag later thuis ben dan normaal.  Nu, om eerlijk te zijn, dat is dan nog altijd op een mooi uur hoor (meestal rond 17u – 17u15).

Toch voorzie ik op maandag altijd een gerecht dat zeer snel klaar is.  Soms is dat een lasagna, die ik al eerder maakte en enkel nog hoef op te warmen.  Meestal is dat een pasta.

Afgelopen maandag was het deze vegetarische pasta, met kikkererwten en puntpaprika in harissa – tomatensaus.  De inspiratie hiervoor vond ik bij Janneke Philippi, in haar boek “Pasta, risotto en gnocchi”.  In het boek is het geen vegetarische pasta maar eentje met gehakt.  Ik besloot het gehakt te vervangen door kikkererwten.  Niet omdat ik geen gehakt lust maar zoals jullie wel al weten eten wij overwegend vegetarisch.  Ik vind het dus altijd wel leuk om niet – vegetarische gerechten om te vormen tot vegetarische gerechten.

Deze pasta is heerlijk ! De harissa geeft een lekker pittige smaak aan de saus en door de kikkererwten krijg je van deze pasta een zalig voldaan gevoel.  Bovendien heb je er bijna geen werk aan.  Een top gerecht dus 😉 !

BEREIDING (voor 2 personen) :

Snij 1 witte ajuin en 2 teentjes knoflook zeer fijn.  Snij ook 1 puntpaprika in reepjes.  Mix 1 blik gepelde tomaten (met look).

Bak de ajuin en knoflook enkele minuten in olijfolie met roomboter.

Voeg er 1 eetlepel harissa aan toe, meng goed door elkaar en laat nog even bakken.

Voeg 2 blikken van 310 gr kikkererwten toe en meng goed.  Laat dit ook een paar minuten bakken terwijl je alles regelmatig even omroert.

Voeg tenslotte de gemixte gepelde tomaten toe.

Laat de saus op een zacht vuurtje een 10 minuten sudderen.

Ondertussen bak je de reepjes puntpaprika kort in olijfolie met roomboter.  In het originele recept worden deze direct toegevoegd aan de saus.  Ik hou daar echter niet van, ik heb liever dat de reepjes nog wat beet hebben.

Kook ook 250 gr pasta (bv linguini) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Meng tenslotte de pasta en de puntpaprika onder de saus en voeg een handvol peterselie toe.

Wat heb je nodig :

  • 1 witte ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 1 blik gepelde tomaten (met look)
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 eetlepel harissa
  • 2 blikken – 310 gr kikkererwten
  • 250 gr pasta
  • handvol peterselie

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.