postelein pasta

 

Postelein … Ik had het nog nooit gegeten.

In het laatste Bio-Planet magazine zag ik het staan.  Het werd omschreven als een vergeten groente met een fijne, scherpe, friszure smaak.  Nu valt die scherpe smaak best mee.  Ik vond de smaak zelfs eigenlijk niet echt scherp, eerder zo wat vergelijkbaar met veldsla.  Verder zou postelein een bron van magnesium, ijzer en vitamine C zijn.  En van dat laatste kan ik nu wel wat gebruiken, met mijn verkoudheid die van geen wijken wil weten.

Omdat die verkoudheid ook wat griepachtige symptomen met zich meebrengt, is koken al een paar dagen beperkt tot gemakkelijke, zeer gemakkelijke, gerechten.  Ik koos er dus voor om een pasta met postelein te maken.  Een beetje zoekwerk leerde me dat limoen goed past bij postelein.  Doe daar dan nog wat knoflook en gerookt paprikapoeder bij en voilà, je hebt een snelle, lekkere pasta.

BEREIDING (voor 2 personen) :

Kook 300 gr speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Giet deze af en spoel kort met koud water zodat de pasta niet gaat kleven.

Ondertussen snij je 4 teentjes knoflook fijn.  Hak ook de blaadjes van 3 bussels postelein grof.

Bak de knoflook kort in een mengeling van olijfolie en roomboter.

Voeg er de geraspte schil van 1 limoen aan toe en een mespunt gerookt paprikapoeder, meng goed en laat nog even bakken.

Doe er de speltpasta bij, het sap van 1 limoen en een scheutje volle room.  Meng alles goed door elkaar en laat kort bakken tot de pasta terug goed warm is.

Tenslotte doe je er de grof gehakte postelein bij en kruid je met wat zwarte peper en fleur de sel.  Meng alles goed door elkaar en laat zeer kort nog even bakken.

Wat heb je nodig :

  • 300 gr speltpasta
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 bussels postelein
  • olijfolie
  • roomboter
  • geraspte schil van 1 limoen
  • sap van 1 limoen
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • scheutje volle room
  • zwarte peper
  • fleur de sel

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.