tagliatelle met limoen – gemberroomsaus, pijnboompitten en rucola

pasta-limoen-gemberroom-pijnboompitten-rucola

4 mei 2016, iets na 18u …

Ik schuif mijn voetjes onder tafel, meer bepaald de tuintafel want we eten buiten vandaag 🙂 ! Voor de eerste keer in 2016 is het buiten-eten-weer.  Zalig vind ik dat ! Eten met de zon op mijn gezicht, de zon die zo net genoeg warmte geeft, niet te veel, niet te weinig.  Hier verlang ik al weken naar.  En na het barslechte weer van vorige week (wat was dat !?) had ik nooit verwacht dat het deze week al zover ging zijn.

Het nodige dagelijkse kwartiertje vitamine D opdoen was gisteren dus geen probleem.  Als dit dan ook nog kan gebeuren terwijl ik van een lekkere pasta kan smullen, tja, dan is mijn dag geslaagd.

Voor deze pasta haalde ik mijn inspiratie uit het boek “Pasta, risotto en gnocchi bij Janneke thuis” van Janneke Philippi.  Een héél mooi kookboek, dat ik dan ook nog op speciale wijze in mijn bezit kreeg (maar daar vertel ik jullie later nog wel eens over).  Haar recept is met citroenroom, ik koos voor limoen – gemberroom en deed nog een paar kleine aanpassingen.  Ja, ik weet het , ik heb een afwijking, ik kan het gewoon niet laten om een eigen toets aan recepten te geven, hoe lekker en goed ze ook klinken.

Dit recept is echt een absolute aanrader.  Zo eenvoudig, zo snel klaar en zoooooo lekker :-).  Ik had spijt dat het op was, ook al had ik eigenlijk al meer dan genoeg gegeten.

rucola

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 1 sjalot en 2 teentjes knoflook in fijne stukjes.  Bak deze een minuutje in een beetje olijfolie (laat ze niet kleuren !).  Rasp er ook een paar cm verse gember bij.

Giet er 150 ml witte wijn bij.  Laat deze inkoken tot je nog ongeveer 3 eetlepels over houdt.

Doe er de geraspte schil en het sap van 1 limoen bij, samen met 250 ml volle room.  Roer alles even goed onder elkaar en laat op niet te hoog vuur inkoken tot een dikkere saus.

Ondertussen rooster je 2 x een handvol pijnboompitten in een anti aanbakpan.  Neem ze uit de pan, die je op een zacht vuur warm houdt.

Kook 250 gr tagliatelle 1 minuut korter dan volgens de aanwijzing op de verpakking.  Giet de pasta af  en doe deze in de pan die je gebruikt hebt voor de pijnboompitten.  Zet het vuur iets hoger en voeg de roomsaus toe.

Meng alles goed door elkaar en laat even bakken.

Doe er de pijnboompitten bij.

Vlak voor het opdienen doe je er rucola bij en werk je af met vers geraspte parmezaan.

Wat heb je nodig :

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • verse gember
  • olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 2 handvol pijnboompitten
  • 250 ml volle room
  • 250 gr tagliatelle
  • parmezaan

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *