wortelen uit de oven met harissa – look – gember – citroen olie

wortel-harissa-olie

Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje waar ik toch wel even een vreugdesprong bij maakte.  Het was immers een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij zomaar eventjes dé beste werkgever van België 2016 (en 2015, en 2014, en 2012, en …).  Dat zou toch fantastisch zijn, mogen werken voor zo’n werkgever.  Bovendien hebben ze nog een tof produkt ook … schoenen ! Kookboeken zou natuurlijk nog beter zijn maar een mens kan niet alles hebben hé ;-).

Ook de functie lijkt heel interessant, assistent webshopmanager.  Alles aan de functie spreekt mij aan, dus ik ga zoooo hard duimen voor mezelf ! De zenuwen gaan door mijn lijf gieren die dag denk ik.  Ik heb zelfs nu al een droom (of eerder nachtmerrie) gehad waarbij ik al op het gesprek zat en ik totaal niet meer uit mijn woorden kwam.  Ik zat daar maar te zitten en wist niets zinnigs te zeggen.  Ik werd dan ook vriendelijk verzocht om te vertrekken na een paar mniuten.  Dromen zijn bedrog, volgens Marco Borsato, en wat hoop ik dat die mens gelijk heeft 😉 !

Jullie zullen er hier nog wel van horen, met hopelijk een recept voor een feestelijke taart of zo om positief nieuws te vieren.  Of anders met een recept voor ’t één of ’t ander alcoholisch drankje om mijn verdriet te verdrinken …

Maar goed, back to business.  Koken !

Ik maakte deze week deze wortelen uit de oven klaar.  De combinatie met de olie met harissa, look, gember en citroen zorgt voor lekker smaakvolle wortelen.

harissa

BEREIDING (voor 2 pers) :

Maak 1 bussel wortelen schoon.  Schil ze en snij het loof weg maar laat nog een klein stukje groen zitten.  Je eet dat dan wel niet op maar dat ziet er wel leuk uit vind ik.

Meng in een kom 6 eetlepels olijfolie met 3 zeer fijn gesneden teenjes knoflook, het sap van 1 citroen, een paar cm geraspte gember en 2 eetlepels harissa.

Leg de wortelen in een ovenschaal en verdeel er de op smaak gebrachte olijfolie over.  Zorg dat elke wortel goed is ingewreven.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 175 ° gedurende zo’n 45 minuten.  Na elk kwartier meng je alles even goed door elkaar.  Voeg eventueel ook een scheutje water toe als je ziet dat er te weinig vocht overblijft.

Terwijl de wortelen in de oven staan, bak je ook een dik handvol pompoenpitten in een anti aanbakpan tot ze lichtjes kleuren.  Deze voeg je dan toe aan de ovenschaal bij het presenteren.

Ondertussen maak je ook 200 gr freekeh klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Deze bak je daarna in een mengeling van olijfolie met roomboter.

Wat heb je nodig :

  • 1 bussel wortelen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • verse gember
  • 2 eetlepels harissa
  • handvol pompoenpitten
  • 200 gr freekeh

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.