wortelen met rode bieten curry en udon noedels

Daar is hij dan … de winter !

Hij veroorzaakte deze week al meteen de zwaarste avondspits van het jaar.  Hij maakt de dagen kil en koud, kleurloos en grijs.  Hij zorgt voor een lichtjes zwaarmoedig, deprimerend gevoel. Hij laat ons al direct terug verlangen naar dagen vol licht en zon, dagen vol warmte.

Hij zal echter nog een aantal maanden bij ons blijven.  Maanden waarin we comfort food kunnen gebruiken, waarin we maaltijden die ons van binnenuit verwarmen nodig hebben.  Maaltijden zoals deze, met warme, volle smaken …

Dit recept is gebaseerd op een recept van Pascale Naessens, uit haar laatste boek “Puur Pascale 2”.  Zij maakt gebruik van tomaten voor de saus maar aangezien een beetje smaakvolle tomaten in december niet echt te vinden zijn koos ik er voor om de saus te maken op basis van kokosroom.  En eerlijk, ik ben blij dat ik dat gedaan heb.  De smaak van de rode biet gecombineerd met de kokosroom en rode currypasta is heerlijk.  Ik denk zelfs lekkerder dan met tomaten.  Sorry hoor Pascale ;-).

BEREIDING (voor 2 personen) :

Schil 1/2 kilo wortelen maar laat de wortelen wel in hun geheel.  Stoom of kook ze beetgaar.  Neem liefst geen al te dikke wortelen.

Snij 2 rode bieten in blokjes.  Bak deze een paar minuten in rijstolie.

Voeg 10 eetlepels kokosroom toe.  Laat deze even opwarmen en voeg dan 2 à 3 koffielepels rode currypasta toe.  Meng alles goed door elkaar en laat een 5 minuten koken.

Ondertussen bak je de beetgare wortelen in een scheutje rijstolie.  Kruid ze met komijn.

Kook ook 250 gr udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de wortelen met de rode bieten en geef er de noedels bij.

Wat heb je nodig :

  • 1/2 kilo wortelen
  • 2 rode bieten
  • rijstolie
  • 10 eetlepels kokosroom
  • 2 à 3 koffielepels rode curry pasta (naar smaak)
  • komijn
  • 250 gr udon noedels

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.