broccoli – mozzarella taart

Afgelopen weekend waren Stefan en ik 1 jaar getrouwd.

Aangezien dit voor ons vorig jaar voornamelijk om een formaliteit draaide om elkaar financieel veilig te stellen, hechten we daar eigenlijk niet zoveel belang aan.  Met andere woorden, we zijn dus met elkaar getrouwd puur om ’t geld ;-).

Nee, serieus, we zijn tenslotte al dik 19 jaar samen, dus dat papiertje (of boekje) gaat niet opeens veel veranderen aan hoe we ons voelen.  Het veranderde echter wel zeer veel aan wat de achterblijver financieel te wachten staat als één van ons sterft.  Eigenlijk was het dus ook wel een daad van liefde 🙂 !

Vorig jaar zijn we gewoon met zijn twee naar ’t stadhuis gegaan, in jeans, sneakers en trui.  In nog geen 5 minuten was de zaak beklonken.  Omdat elk excuus goed genoeg is om eens lekker te gaan eten, zijn we daarna wel nog naar Antwerpen gereden, voor een heerlijke maaltijd bij De Godevaart.

Dit jaar hebben we er dus ook niet veel spel rond gemaakt.  Ik heb eigenlijk zelfs niets speciaal gekookt !

Ik maakte deze broccoli – mozzarellataart uit het laatste nieuwe boek van Pascale Naessens, Puur Pascale 2.  Zoals we gewoon zijn van haar, is dit ook weer een toppertje van een kookboek met heerlijke recepten.

Deze taart is het eerste recept dat ik er uit maakte, enkele weken geleden toen ik het boek pas in huis had.  En nu stond het dus al terug op het menu.  Het zal dan wel lekker zijn zeker hé ?

Je kan dit gerust ook na een werkdag klaarmaken, het werk dat je er aan hebt is te verwaarlozen.  Je hoeft dus niet te wachten op een feestdag om dit klaar te maken 😉 !

BEREIDING (voor 2 pers) :

Mix 6 eieren met 1 bundel verse basilicum (enkel de blaadjes).  Kruid met een mespunt gerookt paprikapoeder, zwarte peper en een snuifje fleur de sel.

Snij 1 broccoli in roosjes en stoom of kook deze kort tot ze bijna beetgaar zijn.

Giet het mengsel van eieren en basilicum in een vuurvaste schotel en meng er de broccoli roosjes onder.  Snij 1 bolletje mozzarella in schijfjes en verdeel deze tussen en over de broccoli.

Zet de schotel een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180 °, of tot de mozzarella mooi kleurt.

Wat heb je nodig :

  • 6 eieren
  • 1 bundel basilicum
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1 broccoli
  • 1 bolletje mozzarella

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.